Verandertrajecten

Veranderen is leuk

Alle medewerkers delen de bedrijfsvisie en zijn zich bewust van het belang van hun eigen rol. De droom van iedere ondernemer, maar hoe kan die droom werkelijkheid worden? ’Ik heb het al zo vaak verteld en dan gaat het een tijdje goed en dan……… 

De visie en bijbehorende gedragskenmerken zijn bekend, maar betekent dit dat het nu naar tevredenheid gaat? Staan de juiste mensen op de juiste plek? Niet in termen van competent, maar vanuit gedrevenheid, toewijding. Hart voor de zaak betekent hart voor de klanten. Toegewijd zijn, waarbij trots op de organisatie als een vanzelfsprekendheid wordt gezien.

Betrokkenheid en samenwerken, maakt veranderen leuk!
undefined

In tijden van verandering

Tijden veranderen, organisaties veranderen en dus moeten medewerkers mee veranderen. Zij maken uw organisatie en hebben hulp nodig bij verandering. 
Ik help teams en organisaties, groot en klein, succesvol verandertrajecten door te voeren. Veranderingen met betrekking tot o.a. beleid, houding en gedrag, klantgerichtheid of communicatie.  

Vanuit de probleemstelling van uw bedrijf gaan we gezamenlijk, in 8 stappen top-down op weg naar de oplossing. Een brede kwaliteitsverbetering, voor u, uw mensen, uw bedrijf en dus uw Rendement. Een succesvol programma met direct resultaat. 

Wat het u oplevert

  • Kwaliteitsverbetering medewerkers
  • Proactiviteit en creativiteit
  • Efficiëntere processen
  • Kostenbesparing
  • Optimale sfeer
  • Rendementsgroei

 

Neem nu contact